Workshops

//Workshops
Workshops2019-09-07T01:09:09+02:00

Project Description

AANBOD WORKSHOPS

Onze workshops zijn het kloppende hart van wat we doen, en waar we in geloven bij Ucademy. Het assortiment van 8 zorgvuldig samengestelde modules behandelt de grote uitdagingen van het leven en volgt 3 brede domeinen: Vrijheid & Samenleving, Creatie & Inspiratie, en Identiteit & Leiderschap.

In de loop van onze trainingen, word je uitgedaagd om dieper na te denken over de kwesties die er het meest toe doen, en word je voorzien van een ruimte om je gedachten te delen met anderen. Onze lessen worden ontworpen en gegeven door jonge, ingelezen ondernemers en omvatten een mix van controversiële theorieën, sociale experimenten en groepsactiviteiten.

Intrinsieke Motivatie

Leer over je drijfveren, behoeften en ambitie.

Iedereen kent het wel: vanaf vandaag ga jij elke dag gezond eten, elke dag sporten en maak jij al je to-do’s af voor de komende week. Dat mensen goede voornemens hebben is top! Wij willen allemaal het beste uit onszelf halen, maar hoe simpel de taak voor ons ook lijkt: iets houdt ons toch vaak tegen.

Is het de motivatie, heb je niet genoeg discipline of ben je gewoon snel afgeleid? In de module Intrinsieke Motivatie leggen wij jou uit wat motivatie is, en nog belangrijker: hoe jij jezelf kan motiveren en disciplineren middels praktische tips. In de beste situatie raak je niet alleen gemotiveerd door het volgen van de lessen, maar kan jij jezelf in de jaren hierna jezelf motiveren en werken naar het zijn van een top, gezond persoon die al zijn of haar to-do’s altijd gemaakt heeft.

Digitalisering

Wordt bewust van mens en web.

Hoe ver kan de digitalisering nog gaan?

En hoever moeten we het toelaten? Hoe verhoud ik me tot mijn digitale zelf? En aan welke analoge delen van het leven wil ik me blijven vasthouden? Wat betekent de digitalisering voor mijn veiligheid, en die van anderen?

De 21ste eeuw staat in het teken van technologie en digitale innovatie. De alom bekende serie Black Mirror laat een duidelijke schaduwkant van dit verhaal zien. In de module digitalisering leren we meer over wat deze trends met ons doen en wat wij er zelf mee willen en kunnen.

Creatief Denken

Creativiteit is overal. Leer en experimenteer.

Heb jij je weleens blind gestaard op een blanco pagina, met de drive om iets te creëren? Broedend op een geniaal maar vaag idee, en je kan het gewoon niet vertalen naar een leesbaar concept? Of in een ander geval, heb je ooit gewerkt aan een kostbare creatie (een tekening, een nieuw probleemoplossend systeem, een gedetailleerd studieplan) maar je kreeg niet de reactie die je verwachtte? Deze module gaat dieper in op het concept van creativiteit en inspiratie (waar haal je het vandaan).

Hoe creativiteit je als persoon kan beïnvloeden en wat de kern is van een creatief proces. Een van de belangrijkste lessen van de module is dat ‘iedereen creativiteit in zich heeft’ en ‘creativiteit iets is dat je kunt leren’.

Macht & Invloed

Leer over manipulatie, nieuws, grootheden, en machtsverhoudingen in het dagelijks leven.

Elke dag krijgen we te maken met vormen van macht, in elke relatie die we hebben, maar wanneer praten we eigenlijk over macht?

Het woord “macht” heeft iets obsceens, misschien zelfs kwaadaardigs, maar macht bestaat overal.

Macht bepaalt wie de regels van het ‘spel’ maakt. Dus leren hoe macht in elkaar zit is noodzakelijk om effectief te zijn.  Leer en ervaar met anderen hoe macht in de wereld werkt, in de maatschappij en in jouw leven.

Catalyst Leadership

Wordt een natuurlijke leider.

Catalyst Leadership is de nieuwe vorm van leiderschap. Neem het initiatief, zet de eerste stap. Het is leiderschap, maar het heeft een horizontale vorm in plaats van verticaal. Niemand, behalve de persoon zelf, weet dat de persoon de katalysator is en toch gaat alles een stuk soepeler en gemakkelijker. Hoe gaan we om met meningsverschillen? Luiheid? Hoe blijven we tegelijkertijd assertief en subtiel?

Deze module is gericht op persoonlijke kracht in hun sociale en professionele relaties. Gecreëerd door het gevoel dat leiderschap niet gaat over het ‘pushen’ van je eigen mening, eerder een collectieve vorm van willen dat mensen je als leider hebben.

Self Confidence

Sterker in je schoenen staan.

Vergroot je zelfvertrouwen en leer te vertrouwen.

Leer te vertrouwen op vaardigheden, ervaring en kennis en laat u niet ontmoedigen na afwijzing of een eenmalige mislukking. Er wordt geleerd dat je ervaringen uit het verleden bepalen wie je bent, maar dat dit niet betekent dat dit is wie je in de toekomst zult zijn. Deze module begint het innerlijke zelfvertrouwen te initiëren door op te splitsen wat zelfvertrouwen in de kern eigenlijk is, angst en sociale angst in het juiste perspectief te plaatsen.
Het doel is om je te laten met de tools en vaardigheden om actief te oefenen met het vergroten van je zelfvertrouwen.

Oordeelsvorming

Vormen doe je zelf.

We leven in een dynamische wereld waarin verschillen nog steeds zichtbaar zijn.

Maar hoe we met verschillen omgaan, daar hebben we het niet zo vaak over. Bij ‘oordeelsvorming’ doorbreken we taboes en leren we over ongelijkheid op basis van bijvoorbeeld etnische achtergronden, genders of seksuele geaardheid.

We ontdekken in deze module waarom we ineens onze toilleten moeten veranderen en waarom ‘This is America‘ zo’n razendsnelle hit werd.

Een Ucademy workshop op jouw school?

Dat kan! Wij staan altijd open om op nieuwe scholen onze workshops te geven.
Denk je dat wij een goeie match zijn voor jouw school? Laat het ons weten via: info@ucademy.nl.