Project Description

AANBOD WORKSHOPS

Onze workshops zijn het kloppende hart van wat we doen, en waar we in geloven bij Ucademy. Het assortiment van 8 zorgvuldig samengestelde modules behandelt de grote uitdagingen van het leven en volgt 3 brede domeinen: Vrijheid & Samenleving, Creatie & Inspiratie, en Identiteit & Leiderschap.

In de loop van onze trainingen, word je uitgedaagd om dieper na te denken over de kwesties die er het meest toe doen, en word je voorzien van een ruimte om je gedachten te delen met anderen. Onze lessen worden ontworpen en gegeven door jonge, ingelezen ondernemers en omvatten een mix van controversiële theorieën, sociale experimenten en groepsactiviteiten.

Intrinsieke Motivatie

Leer over je drijfveren, behoeften en ambitie.

Iedereen kent het wel: vanaf vandaag ga jij elke dag gezond eten, elke dag sporten en maak jij al je to-do’s af voor de komende week. Dat mensen goede voornemens hebben is top! Wij willen allemaal het beste uit onszelf halen, maar hoe simpel de taak voor ons ook lijkt: iets houdt ons toch vaak tegen.

Is het de motivatie, heb je niet genoeg discipline of ben je gewoon snel afgeleid? In de module Intrinsieke Motivatie leggen wij jou uit wat motivatie is, en nog belangrijker: hoe jij jezelf kan motiveren en disciplineren middels praktische tips. In de beste situatie raak je niet alleen gemotiveerd door het volgen van de lessen, maar kan jij jezelf in de jaren hierna jezelf motiveren en werken naar het zijn van een top, gezond persoon die al zijn of haar to-do’s altijd gemaakt heeft.

Digitalisering

Wordt bewust van mens en web.

Hoe ver kan de digitalisering nog gaan?

En hoever moeten we het toelaten? Hoe verhoud ik me tot mijn digitale zelf? En aan welke analoge delen van het leven wil ik me blijven vasthouden? Wat betekent de digitalisering voor mijn veiligheid, en die van anderen?

De 21ste eeuw staat in het teken van technologie en digitale innovatie. De alom bekende serie Black Mirror laat een duidelijke schaduwkant van dit verhaal zien. In de module digitalisering leren we meer over wat deze trends met ons doen en wat wij er zelf mee willen en kunnen.

Creatief Denken

Creativiteit is overal. Leer en experimenteer.

Heb jij je weleens blind gestaard op een blanco pagina, met de drive om iets te creëren? Broedend op een geniaal maar vaag idee, en je kan het gewoon niet vertalen naar een leesbaar concept? Of in een ander geval, heb je ooit gewerkt aan een kostbare creatie (een tekening, een nieuw probleemoplossend systeem, een gedetailleerd studieplan) maar je kreeg niet de reactie die je verwachtte? Deze module gaat dieper in op het concept van creativiteit en inspiratie (waar haal je het vandaan).

Hoe creativiteit je als persoon kan beïnvloeden en wat de kern is van een creatief proces. Een van de belangrijkste lessen van de module is dat ‘iedereen creativiteit in zich heeft’ en ‘creativiteit iets is dat je kunt leren’.

Macht & Invloed

Leer over manipulatie, nieuws, grootheden, en machtsverhoudingen in het dagelijks leven.

Elke dag krijgen we te maken met vormen van macht, in elke relatie die we hebben, maar wanneer praten we eigenlijk over macht?

Het woord “macht” heeft iets obsceens, misschien zelfs kwaadaardigs, maar macht bestaat overal.

Macht bepaalt wie de regels van het ‘spel’ maakt. Dus leren hoe macht in elkaar zit is noodzakelijk om effectief te zijn.  Leer en ervaar met anderen hoe macht in de wereld werkt, in de maatschappij en in jouw leven.

Catalyst Leadership

Wordt een natuurlijke leider.

Catalyst Leadership is de nieuwe vorm van leiderschap. Neem het initiatief, zet de eerste stap. Het is leiderschap, maar het heeft een horizontale vorm in plaats van verticaal. Niemand, behalve de persoon zelf, weet dat de persoon de katalysator is en toch gaat alles een stuk soepeler en gemakkelijker. Hoe gaan we om met meningsverschillen? Luiheid? Hoe blijven we tegelijkertijd assertief en subtiel?

Deze module is gericht op persoonlijke kracht in hun sociale en professionele relaties. Gecreëerd door het gevoel dat leiderschap niet gaat over het ‘pushen’ van je eigen mening, eerder een collectieve vorm van willen dat mensen je als leider hebben.

Self Confidence

Sterker in je schoenen staan.

Vergroot je zelfvertrouwen en leer te vertrouwen.

Leer te vertrouwen op vaardigheden, ervaring en kennis en laat u niet ontmoedigen na afwijzing of een eenmalige mislukking. Er wordt geleerd dat je ervaringen uit het verleden bepalen wie je bent, maar dat dit niet betekent dat dit is wie je in de toekomst zult zijn. Deze module begint het innerlijke zelfvertrouwen te initiëren door op te splitsen wat zelfvertrouwen in de kern eigenlijk is, angst en sociale angst in het juiste perspectief te plaatsen.
Het doel is om je te laten met de tools en vaardigheden om actief te oefenen met het vergroten van je zelfvertrouwen.

Oordeelsvorming

Vormen doe je zelf.

We leven in een dynamische wereld waarin verschillen nog steeds zichtbaar zijn.

Maar hoe we met verschillen omgaan, daar hebben we het niet zo vaak over. Bij ‘oordeelsvorming’ doorbreken we taboes en leren we over ongelijkheid op basis van bijvoorbeeld etnische achtergronden, genders of seksuele geaardheid.

We ontdekken in deze module waarom we ineens onze toilleten moeten veranderen en waarom ‘This is America‘ zo’n razendsnelle hit werd.

Reframing your anxiety

Leer hoe om te gaan met je grote of verborgen angsten

Angsten hebben is veel normaler dan we ons realiseren! Het is nooit te laat om je angsten te verminderen, managen of begrijpen. In deze workshop verkleinen we de impact die angst op jouw leven heeft. We transformeren het tot iets positiefs en behulpzaam. Deze module is gemaakt door twee studenten die zelf ook omgaan met angsten. Door hun ervaringsdeskundigheid en grondige research is deze module erg behulpzaam gebleken voor iedereen die last heeft van zijn/haar angsten.

Designen van rituelen

Rituelen zorgen voor verbinding

Er zijn veel subtiele of expliciete rituelen in ons dagelijks leven. Sommige rituelen die vele jaren in de menselijke geschiedenis tradities zijn geworden (bijvoorbeeld meditatie, theeceremonie), terwijl de mens in de loop van de tijd nog steeds nieuwe rituelen vormt (bijvoorbeeld de brandende mens). In deze masterclass zullen we ritueel van religie scheiden en het als een seculiere activiteit beschouwen. We zullen rituelen bekijken vanuit menselijk gedragsperspectieven en de interculturele ervaring delen. Ontdek welke elementen een reeks activiteiten tot een ritueel maken. Je krijgt inzicht in het toepassen van rituelen in verschillende contexten, zoals het ontwerpen van ervaring of teamwerk. Verder ontwerp je een persoonlijk ritueel en oefen je het bewust.

Duurzaamheid

Handen uit de mouwen voor een groenere wereld

Duurzaamheid is een steeds meer opkomende term. Als jonge generatie moeten we hier iets mee. We moeten zorgen dat duurzaamheid geen modewoord is, maar dat we onze handen uit de mouwen steken om deze wereld een stukje groener te maken. Tijdens deze workshop zoomen we in op de complexiteit van duurzaamheid, je persoonlijke ecologische voetafdruk en wat je kan doen om die ecologische voetafdruk te verkleinen. We vertellen over de verschillende initiatieven die er al zijn op gebied van cradle-to-cradle, upcycling, biobased economy en de SDG’s.

Persoonlijk ondernemerschap

Ondernemen is topsport!

Your Content Goes Here

Bij de module persoonlijk ondernemerschap gaan we opzoek naar jouw Why. Aan hand van verschillende oefeningen en modellen moeten we erachter komen waar jouw grootste talenten liggen, en hoe je die kan inzetten om een kei in ondernemen te worden. We leggen de basics uit van hoe het is om te ondernemen, en wat voor duizendpoot je moet zijn om het te kunnen en te doen. Bereidt je voor op een intensieve module, want dat is ondernemen ook! Het is een topsport.

Hack your patterns

Haal het meest uit jezelf

Het leven is een reis, een tijdlijn met pieken en dalen. Aan de top voelen we ons de beste versie van onszelf en ondersteund door anderen. Maar als we eenmaal in het donkere gat vallen, kunnen we verdrietig, depressief, eenzaam en bang zijn. Zelfs in dergelijke tijden is er een manier om ermee om te gaan. Er zijn manieren om je systeem te hacken. In deze module analyseer je de pieken en dalen (high-impact situaties) die inzichten geven over je patronen, persoonlijkheid, mentale en fysieke toestand. We zullen ons niet concentreren op wat er op de hoogtepunten en dieptepunten is gebeurd. We geven je concrete tips en trucs om de geest en het lichaam te hacken, voor betere prestaties en focus in deze donkere valleien. Dit betekent dat je de volgende keer dat je een hoog of laag bereikt, beter voorbereid bent om het onder ogen te zien, te internaliseren en erop te anticiperen.

Creatief Filosoferen

Hoe verhoud jij jezelf tot de wereld?

Wij merken dat veel studenten geïnteresseerd zijn in filosofie maar nooit écht tijd hebben om zich er in te verdiepen. Daarom bieden wij ze de kans om hun voeten nat te maken in de wereld van filosofie middels deze workshop. In vier bijeenkomsten van twee uur maak je kennis met de voornaamste  filosofische stromingen, de beroemdste en minder beroemde filosofen en hoe zij in hun tijd en cultuur naar het leven en de filosofie keken en kijken. We behandelen het eerste begin van de filosofie tot aan het heden en de toekomst.

Een Ucademy workshop op jouw school?

Dat kan! Wij staan altijd open om op nieuwe scholen onze workshops te geven.
Denk je dat wij een goede match zijn voor jouw school? Laat het ons weten via: info@ucademy.nl.