Project Description

Verandertrajecten

We doen het altijd zo.

De organisatie moet veranderen. Maar de directie, het management of de medewerkers schrikken toch terug in oude reflexen. Of het nou gaat om cultuurveranderingen, systeemveranderingen of fysieke veranderingen, mensen vinden het moeilijk om te wennen aan nieuwe patronen. Wat er vaak gebeurt is dat mensen in verzet-stand komen, maar je wil ze in de AAN-stand hebben!

Wij doen Bildung. Bildung is ook je mening durven veranderen, en dat proces in kaart brengen. Maar in een wereld waarin het veranderen van je mening wordt gezien als onstandvastig, onbetrouwbaar, met alle winden meewaaien, wispelturig of impulsief is dan niet gemakkelijk. Want we leven in een constant veranderende en zeer dynamische wereld, waarin globale ontwikkelingen zich sneller voortbewegen dan wij ze kunnen bijhouden.
Dat vraagt om een wendbare organisatie. Het vraagt van de organisatie om zichzelf in discussie te stellen en van de medewerkers om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Het is hierbij noodzaak om een vermogen te ontwikkelen om steeds na te denken: ‘wat kan ik nog meer?

  • Het maximale gedaan hebben om alles uit de mogelijkheden te halen

  • Het lerend vermogen van de organisatie optimaliseren.

  • Engagement en participatie van alle lagen van de organisatie

Om deze vaardigheden te trainen komen wij in actie met programma’s, tips & tricks, disruptieve sessies en edgy inspiratiemiddagen. Als er iets is waar we goed in zijn, dan is het om buiten de begaande paden kijken. Daarom nemen we een kijkje in de keuken, en maken we samen met (alle lagen van) de organisatie de juiste match in interventies.

Waarom veranderen als organisatie?

  • Omdat organisaties aan de tekentafel zijn ontworpen. De vorm van de uiteindelijke organisatie wijkt vaak af van het originele gedachtegoed, en nu is het tijd om terug naar de ‘why’ te gaan.
  • Omdat slimme oplossingen het werk van mensen sneller en effectiever maakt.
  • Omdat jullie last hebben van complexiteit.
  • Omdat de organisatie niet meer gevoellig is voor prikkels van buiten.
  • Omdat jullie de boel lekker willen opschudden.

Dit is wat ik zoek!

Is verandering wat u zoekt? Stuur dan een e-mail naar één van onze onderwijsconsultants, en we nemen spoedig contact op om te verkennen wat de mogelijkheden zijn.

David Ravivo
David Ravivo
Adviseur ‘Positief Leren’

David Ravivo heeft jarenlange ervaring met het begeleiden, coachen en meedenken met studenten. David is gespecialiseerd in intrinsieke motivatie, het creatief denkvermogen, en het opzetten van programma’s waarin studenten de regie hebben.