Ucademy in het nieuws

Na een vliegende start heeft Ucademy veel kansen en uitdagingen mogen genieten. Omdat we snel landelijk en internationaal nieuws haalde hebben we het onderwijslandschap van binnen en van buiten kunnen verkennen. Hierdoor hebben we onze kennis en expertise kunnen aanscherpen, en ons kunnen richter op een breder repertoire waarin Ucademy kennis en ervaring kan delen met de buitenwereld. Ga naar ons aanbod pagina om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Ucademy inspireert Fins onderwijs

In 2017 is Eva-Lisa tweemaal naar Helsinki, Finland gegaan om het Finse onderwijs te inspireren. Ze betoogd dat de manier van onderwijs achterhaald en stoffig is. Niet meer passend bij een dynamische 21ste eeuw. Met het onderwijs van Ucademy werken we met nieuwe vormen, ideeën en onderwerpen om een betere fit te krijgen met de student, met de buitenwereld, en met de toekomst.

De VolksKrant over Ucademy

“Bildung heet dat in onderwijsland, een begrip dat op papier uiterst populair is. Amsterdamse studenten die het Maagdenhuis bezetten, zagen het als het antwoord op het door hen zo vervloekte rendementsdenken. Bestuurders van hogescholen en universiteiten mogen de term graag gebruiken in vergezichten over het hoger onderwijs. Studeren draait niet alleen om het opdoen van theoretische kennis, is de gedachte, maar ook om karaktervorming. De kleurloze diplomafabriek moet weer plaatsmaken voor een plek waar kritische, maatschappelijk betrokken denkers worden geboren.”

Lees hier het volledige artikel van de VolksKrant over Ucademy.

Ucademy opiniestuk NRC Next

“Waarom is de hedendaagse student zo onbetrokken? Is het ons verknipte leenstelsel? Zijn het de onstuimige hormonen waar gehoor aan wordt gegeven? Of is het ons onderwijs wat niet aansluit op de leefwereld van deze student? Weten we eigenlijk wel wat zij willen en kunnen leren? Of reproduceren we in de 21ste eeuw een traditioneel systeem omdat we bang zijn voor verandering? Onderwijsvernieuwing komen we overal tegen, althans, dat roepen we. Maar heeft dit echt betekenis binnen de kaders die van oudsher al zijn opgelegd?”

Lees het hele opiniestuk hier op NRC.

Jonge Duurzame top 100

Founder Eva-Lisa staat dit jaar [2019] in de lijst van de Jonge Duurzame top 100. Het roer moet om! Er zijn duurzame oplossingen nodig voor de vragen van de toekomst. Jong talent is hierbij onmisbaar. Zij experimenteren nu al met nieuwe economische modellen, radicale innovaties of een duurzame levensstijl. Dit doen zij in de vorm van uiteenlopende activiteiten, projecten of start-ups die bijdragen aan een duurzame toekomst. De DJ100 laat zien dat een duurzamere toekomst nu al mogelijk is én inspireert anderen om ook het verschil te maken!

Ucademy op NOS

Op NOSop3 heeft Ucademy Nederland kunnen inspireren dat het onderwijs ook anders kan. Dat studenten 100% engaged kunnen raken, dat lessen omgetoverd kunnen worden tot hybride gamification, dat leraren niet dichtgetimmerd hoeven te worden met pedagogische en didactische reglementen en protocollen. Ucademy laat zien wát we doen, en waaróm we het doen. We flip the classroom. En hier zie je hoe.

Klik hier voor het artikel op NOS.

Ucademy in Punt.

“Avansstudenten willen ander onderwijs en richten eigen academie op”. Zo luidde de kop van Punt magazine anno 2016 na een inspiratiesessie op Avans Hogeschool. Aanwezig was iedereen die het aanging: studenten, docenten, management. Het publiek aan wie we onze ideeën voorlegden met de uitnodiging mee te bouwen hadden vragen, waarop we niet altijd antwoord wisten. Wel wisten we één ding: we gaan het anders doen.

Hier lees je het eerste artikel van Punt.

Ucademy in HongKong

Ucademy werd in 2019 uitgenodigd voor een congres in HongKong. Centraal stond het thema duurzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen. Waarom werd Ucademy gevraagd? Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Bildung: jezelf leren verhouden tot maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen, en het begrijpen van jouw zeitgeist. Ucademy heeft zich verbonden aan diverse initiatieven die zich bezighouden met SDG’s, en andere duurzame ontwikkelingen. Met deze kennis en ervaringen werd Ucademy gevraagd om een presentatie te geven in HongKong. Echter na wat research vonden we het wat omstreden om 300.000 kilo CO2 de lucht in te stoten voor een retourtje HongKong voor een duurzaam congres. Daarom besloten we de presentatie via een livestream te doen. Gewoon vanuit de Ucademy woonkamer. Wil je de talk terugzien? Die vindt je hier (wegens technische omstandigheden, begint de talk op minuut 9).

Wij maken het Think Global Act Local principe waar!

Avans Innovatieprijs

Ucademy, de door Avansstudenten zelf opgerichte academie voor zelfontwikkeling, kreeg 26 procent van de stemmen en won daarmee met overmacht de publieksprijs. Ravensbergen sprak over een uniek concept binnen het Nederlandse hoger onderwijs.

Ucademy in boek: “de Leerrevolutie” van Jeroen Busscher

Leren verandert. Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Als we niet oppassen, kan gebrek aan lerend vermogen namelijk zo maar het analfabetisme van de 21e eeuw worden. Managementdenker en rasverteller Jeroen Busscher laat in ‘De Leer(r)evolutie’ zien waarom leren verandert, wat je dan wel moet leren en hoe je leert leren. Daarnaast gaat hij in op de vraag hoe organisaties hun medewerkers optimaal kunnen ondersteunen in het leren.

In dit boek is een hoofdstuk gewijd aan de Ucademy onderwijsrevolutie. Daar beschrijven we de “Why-how-what” van de onderwijsrevolutie: Ucademy.

Ucademy meets Tim Hofman en Lodewijk Asscher

Ucademy vindt het belangrijk dat jongeren bewust zijn van wat een democratie betekent in de 21ste eeuw. Bovendien is het politieke speelveld ingewikkeld door globale ontwikkelingen en wordt politiek vaker op de mens gespeeld, in plaats van op de inhoud. Voor een politieke special heeft Ucademy Tim Hofman uitgenodigd op Avans Hogeschool. Hier ging hij in debat met toenmalige fractievoorzitter Lodewijk Asscher.

Ucademy op PeoplePower Radio

Wat vragen de turbulente ontwikkelingen van jouw organisatie? Meer wendbaarheid, meer innovatie, meer klantvriendelijkheid of meer zorgzaamheid? Jouw mensen zijn de sleutel voor deze veranderingen. Maar in veel organisaties is de kracht van mensen gedoofd door procedures en gesmoord door vastgeroeste gedragspatronen. Hoeveel onbenut potentieel denk jij dat jouw organisatie bezit? En wat zal het effect zijn als het potentieel van mensen bevrijd wordt? Betere prestaties en gelukkige mensen! Bij PeoplePower Radio werd Eva-Lisa uitgenodigd om te spreken over het thema zelfregie, eigenaarschap en de manier waarop Ucademy dat in het onderwijs bewerkstelligd.

Luister hier de uitzending terug.