Warning: array_merge(): Expected parameter 2 to be an array, bool given in /customers/6/0/9/ucademy.net/httpd.www/wp-content/plugins/instagram-feed/inc/if-functions.php on line 583

Mijn eerste Chalk Talk: Indrukwekkend en Inspirerend.

Ucademy presenteerde gisteren Chalk Talk: een evenement waar hoogstaande sprekers een verhaal vertellen over het thema rebelisme. Katinka Simonse (ook wel bekend als TINKEBELL) kwam na een hectische nacht aan op het evenement. Als grondlegger van het kinderpardon heeft Simonse ons alles verteld over rebelisme. Simonse, die aan de kiem van de nationale beweging stond dat eergisteren een doorbraak kreeg, vertelde over haar verhaal. Wat gebeurde er in Den Haag de afgelopen twee weken?

Ik moet bekennen dat ik best een beetje sceptisch was toen ik hoorde dat TINKEBELL kwam spreken op Chalk Talk. Ik kende haar niet, maar Eva-Lisa Janssen, founder van Ucademy, vertelde mij dat zij ongeveer 15 jaar geleden haar kat heeft vermoord en hier een handtas van heeft gemaakt en dat zij nog meer omstreden dingen heeft gedaan op het gebied van dierenrechten. Wanneer je dit voor het eerst hoort dan is het eerste wat je denkt: ‘wat is dit voor persoon?’. Deze dingen heeft zij natuurlijk met een reden gedaan. ’s Avonds begon ik direct aan mijn research over Simonse. Ik was benieuwd waarom zij voor dit soort discutabele protsten koos en wat haar motief hierachter was. De reden dat zij op dubieuze manieren activistisch is (zoals het eerdergenoemde voorbeeld van haar kat) doet ze juist omdat ze van dieren houdt en aan het licht wil brengen hoe slecht er met dierenrechten wordt omgegaan. Ze confronteert mensen met harde en shockende dingen om zo diegene ervan bewust te maken dat bepaalde praktijken dagelijks gebeuren die echt niet oké zijn. TINKEBELL gebruikt statements die aankomen.

Na mijn research was ik erg benieuwd naar haar verhaal geworden op Chalk Talk. Het eerste wat ik erg inspirerend vond was dat Simonse vroeg wie een t-shirt met bedrukking aan had óf wie dat wel eens droeg. Een paar mensen uit het publiek staken hun hand op. Ze vroeg aan deze groep wie er een kunstwerk van haar wilde krijgen. Eén meisje met een bedrukt t-shirt kwam naar voren. TINKEBELL haalde een tas tevoorschijn met een bedrukking erop. Ze hield de tas omhoog vroeg aan het meisje of ze het verhaal wat op haar tas stond wilde voorlezen. Er stond één quote op die me aan het denken zette: ‘even though I know that this bag was screenprinted in India, which means like almost all screenprinted objects, that the people who did this printing probably are dying from cancer’. Ook ik draag t-shirts met prints erop. Ik heb er nooit over nagedacht en wanneer ik zo’n shirt zie en hem leuk vind koop ik hem. Als ik nu zo’n t-shirt in mijn kast zie liggen zal ik nog vaak denken aan deze avond en het indrukwekkende verhaal op deze tas. En dan denk ik zeker nog een keer na of ik hem wel of niet aantrek…

TINKEBELL had ook een erg inspirerend verhaal over het kinderpardon. Uitgerekend gister werd bekend dat de coalitie een akkoord heeft bereikt over het kinderpardon. Katinka Simonse heeft als grondlegger van de strategie voor Lili en Howick hier aan bijgedragen! Simonse vertelde haar strategie, hoe zij, en een groep activisten het kinderpardon eigenhandig een nationaal item maakte en er daarmee voor gezorgd dat de coalitie een akkoord heeft bereikt over het kinderpardon en dus minder families in angst zullen zitten.

De strategie van Simonse begon bij Lily en Howick. Het verhaal waar vorig jaar heel Nederland van in de ban was. Een vriendin van Simonse wilde een petitie starten voor deze kinderen, maar kon dit niet alleen en dus schakelde zij TINKEBELL in. Via haar netwerk zijn er balletjes gaan rollen, en heeft de case zich middels een sneeuwbaleffect verspreidt. Op die manier is het gelukt om deze kinderen te laten blijven. Nu is er een akkoord gekomen over het kinderpardon en dit was het uiteindelijke doel. Wat je met doorzettingsvermogen al niet kan bereiken.

Wat ik van dit verhaal en het thema ‘rebelisme’ heb opgestoken is dat als je iets wil je niet zomaar op moet geven. Als je door zet kun je, als je echt zelf wil, alles bereiken wat je voor ogen hebt.

Wil je net zo rebellerend leren denken als TINKEBELL? Ga naar ChalkTalk! 

Wil je meer te weten komen over activisme en rebellie? Boek onze module digitalisering of Macht & Invloed.

Wil je up-to-date blijven van onze andere columns? Volg ons op Social Media!

Kelly van de Perre
Kelly van de PerreAfstudeer stagiaire Ucademy
Mijn vrienden en familie zouden mij omschrijven als: hardwerkend, nauwkeurig, sociaal en gemotiveerd. Doordat economie en marketing mijn sterkste punten zijn is mijn keuze op Commerciële Economie gevallen. Ik vind het erg interessant om te leren hoe marketing in zijn werk gaat en wat je kan doen om mensen een bepaalde keuze te laten maken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in Online Marketing.
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.