Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

This is an english-spoken masterclass.
You’ll be able to participate by signing up via this form after which you’ll receive a confirmation e-mail.
After confirmation you’ll be contacted with additional details regarding links and information about the workshop.

Please note we’re still operating under regulations regarding the quarantine-measurements.
To ensure the participant’s safety, we’ve arranged a location that can suitably accommodate up to 9 participants.

Ben jij op zoek naar wijsheid en kennis? Dan zit je bij de cursus Creatief Filosoferen helemaal op je plaats.

Wij merken dat veel studenten geïnteresseerd zijn in filosofie maar nooit écht tijd hebben om zich er in te verdiepen. Daarom bieden wij jou nu die kans! In vier bijeenkomsten van twee uur maak je kennis met de bestaande filosofische stromingen, de beroemdste en minder beroemde filosofen en hoe zij in hun tijd en cultuur naar het leven en de filosofie keken en kijken. We behandelen het eerste begin van de filosofie tot aan het heden en de toekomst.

In de bijeenkomsten delen de trainers hun kennis over de filosofie met jou én ga je zelf aan de slag met de andere deelnemers om de filosofie te doorgronden, toe te passen en jouw eigen kijk op het leven te bepalen. Aan het einde van de cursus weet je niet alleen meer, je kent jezelf ook beter en begrijpt hoe andere mensen denken. Kortom: je bezit de nodige kennis en hebt een basis in het filosoferen, wat je zelf bij kunt gaan houden.

Tijdens de groepsopdrachten ga je onder begeleiding van de trainers samen aan de slag. Je creëert bijvoorbeeld een filosofie-tijdlijn. In de geest van Socrates houd je retorische gesprekken, maar dan modern! En je gaat met elkaar in discussie over verschillende filosofische standpunten. De bijeenkomsten blijven daardoor speels en helpen je de informatie om te zetten in kennis en ervaringen. Hierdoor zul jij wat je hebt geleerd niet snel meer vergeten.

De module zal verspreid zijn over 4 bijeenkomsten, allemaal in lokaal C0.19 op de locatie Fontys stappegoor op de volgende data:

  • 24 maart van 19:00 tot 21:00
  • 31 maart van 19:00 tot 21:00
  • 7 april van 19:00 tot 21:00
  • 14 april van 19:00 tot 21:00
  • Ik wil nieuwe mensen ontmoeten in een interdisciplinaire samenstelling!

  • Ik wil mezelf ontwikkelen

  • Ik wil geactiveerd worden

Meld je aan