Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Veel studenten zijn geïnteresseerd in filosofie maar hebben nooit écht tijd hebben om zich er in te verdiepen, of weten waar ze moeten beginnen. Daarom bieden wij jou nu die kans! In vier bijeenkomsten van twee uur maak je kennis met de bestaande filosofische stromingen, de beroemdste en minder beroemde filosofen en hoe zij in hun tijd en cultuur naar het leven en de filosofie keken en kijken. We behandelen het eerste begin van de filosofie tot aan het heden en de toekomst.

In de bijeenkomsten delen de trainers hun kennis over de filosofie met jou én ga je zelf aan de slag met de andere deelnemers om de filosofie te doorgronden, toe te passen en jouw eigen kijk op het leven te bepalen. Aan het einde van de cursus weet je niet alleen meer, je kent jezelf ook beter en begrijpt hoe andere mensen denken. Kortom: je bezit de nodige kennis en hebt een basis in het filosoferen, wat je zelf bij kunt gaan houden.

Tijdens de groepsopdrachten ga je onder begeleiding van de trainers samen aan de slag. Je creëert bijvoorbeeld een filosofie-tijdlijn. In de geest van Socrates houd je retorische gesprekken, maar dan modern! En je gaat met elkaar in discussie over verschillende filosofische standpunten. De bijeenkomsten blijven daardoor speels en helpen je de informatie om te zetten in kennis en ervaringen. Hierdoor zul jij wat je hebt geleerd niet snel meer vergeten.

De workshop is verspreid over 4 bijeenkomsten op de locatie Fontys Stappegoor:

24 september van 19:00 tot 21:00
1 oktober van 19:00 tot 21:00
8 oktober van 19:00 tot 21:00
15 oktober van 19:00 tot 21:00

  • Ik wil meer open-minded leren zijn

  • Ik wil mezelf en m’n manier van discussie en uiting verbeteren

  • Ik wil geactiveerd worden en gelijkgestemden leren kennen

  • Ik wil meer te weten komen over filosofie en hoe dit mijn leven kan verrijken

Meld je aan