fbpx

Creatief Filosoferen

Laden Evenementen

We leren op school heel goed om een vakkundig professional te zijn. Maar wanneer leren we de dingen die er echt toe doen in het leven? Dat leer je dus hier. Tijdens de workshop Creatief Filosoferen behandelen we de grote vragen van het leven: wat doe ik hier? Wat maakt mij gelukkig? Hoe word ik een beter mens?

Tijdens deze zoektocht naar het leven zelf ga je elke week met experimenten naar huis om nieuwe levensstijlen uit te proberen. Experimenten en creativiteit staan centraal als werkwijze. Dus naast de socratische gesprekken, retorische methoden en geschiedkundige samenvattingen van filosofen (zoals Nietzsche, Kodjo-Grandvaux, Kant, Jung, Laozi, Schoppenhauer, e.a.) worden ook sociale experimenten uitgevoerd, en andere creatieve opdrachten.

We ontdekken verschillende perspectieven over de menselijkheid en socialisatie, zodat we onszelf beter leren kennen.

Deze module gaat dieper in op het concept van motivatie en creativiteit (waar haal je het vandaan). Hoe motivatie je als persoon kan beïnvloeden en verder kan helpen, en wat de kern is van een creatief proces. Een van de belangrijkste lessen van de module is dat ‘iedereen motivatie in zich heeft’ en ‘creativiteit is iets dat je kunt leren’. Wil je meer over Creatief Denken leren? Bezoek dan ook onze Engelse workshop Confidence Through Creativity, of onze Poëzie avond.
Je gaat na de module naar huis met concrete tools en technieken om op nieuwe manieren over jezelf en het leven na te denken, en om nieuwe manieren aan te wenden om het leven in te richten. Bovendien krijg je een certificaat voor de workshop – handig, voor op LinkedIn bijvoorbeeld!

Data:

23 april 19:00 – 21:00

7 mei 19:00 – 21:00

14 mei 19:00 – 21:00

21 mei 19:00 – 21:00

Meld je aan
  • Ik wil nieuwe mensen ontmoeten in een interdisciplinaire samenstelling!

  • Ik wil mezelf ontwikkelen

  • Ik wil geactiveerd worden