Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een taboe is een impliciet verbod op iets (meestal tegen een uiting of gedrag) op basis van een cultureel gevoel dat het buitengewoon weerzinwekkend of misschien te heilig is voor gewone mensen. Dergelijke verboden zijn aanwezig in vrijwel alle samenlevingen. Op een vergelijkende basis lijken taboes, bijvoorbeeld met betrekking tot voedingsmiddelen, helemaal geen zin te hebben, omdat wat volgens de gewoonte of religie ongeschikt voor een groep kan worden verklaard, volkomen aanvaardbaar kan zijn voor een andere.

Anderen kunnen beargumenteren dat een taboe een belangrijke functie heeft binnen de maatschappij. De functie van het onzichtbaar maken van sommige onderdelen van de maatschappij. Gevoelens van schaamte of angst mogen op die manier een plek hebben, in plaats van dat alles opengebroken hoeft te worden.

De line-up:

?Onze host: Glenn van der Burg. Met een nieuwe, eigenzinnige manier van presenteren rijgt hij de avond soepel aan elkaar.

Glenn is via een bijzondere en toevallige route bij radio terecht gekomen. Via zijn radioprogramma people power change inspireert, motiveert en stimuleert Glenn mensen in onderwerpen als werken en organiseren. Glenn is bovendien auteur van de managementboeken ‘Boven het maaiveld’ en ‘Management Mythes’ en is hij regelmatig te zien als dagvoorzitter en spreker op congressen over duurzame inzetbaarheid, leiderschap, werkgeluk en sociale innovatie. Op dit moment werkt Glenn samen met prof. Rick van Baaren aan mijn derde boek: ‘Hoe werkt de mens?’?

? Special uit Canada: Jane Trapman, auteur en strateeg. ?
Jane stelt zichzelf graag voor als een multipassionate. Zo houdt ze zich bezig met haar eigen bedrijf Zorro Branding dat door onder andere “workations” sociale ondernemers helpt met personal growth & personal branding. Daarnaast werkt ze in de filmindustrie in Toronto, is ze schrijver en auteur van het boek Jels, en heeft ze haar eigen schrijverscursus. En toch vindt ze zelf dat ze het niet druk heeft!
 
? een wereldreiziger die onder meer in Australië, Brazilië en Noord-Amerika haar lectures heeft gegeven, is niemand minder dan Marieke de Zwaan – Moes.??
Marieke is een international expert in voeding en leefstijl voor het gezin. Haar talk gaat over een “mindshift” aan de keukentafel en het transformeren vanuit verbinding.
 
?Luuk van de Ven AKA Emily Salvia: tijd voor een stukje magie! Een performance over identiteit, stigma’s en intimiteit. We kondigen onze KEY-NOTE ⭐ van de avond aan! Een onewomanshow van dragqueen Emily Salvia over hoe het is om niet aan de hokjes te voldoen, die de maatschappij je oplegt. Deze mix tussen spectaculaire performance en kwetsbare monologen is tevens een zoektocht naar acceptatie.

Wat kun je verwachten van het festival? Goede LIVE muziek, een vintage sale, een foodtruck, een expositie, 5 sprekers met een inspirerende talk, en vele activiteiten. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie…

KOOP JE TICKET NU