ChalkTalk #5: van Taboe naar Verandering

//ChalkTalk #5: van Taboe naar Verandering
Laden Evenementen

ChalkTalk #5: van Taboe naar Verandering

Een taboe is een impliciet verbod op iets (meestal tegen een uiting of gedrag) op basis van een cultureel gevoel dat het buitengewoon weerzinwekkend of misschien te heilig is voor gewone mensen. Dergelijke verboden zijn aanwezig in vrijwel alle samenlevingen. Op een vergelijkende basis lijken taboes, bijvoorbeeld met betrekking tot voedingsmiddelen, helemaal geen zin te hebben, omdat wat volgens de gewoonte of religie ongeschikt voor een groep kan worden verklaard, volkomen aanvaardbaar kan zijn voor een andere.

Anderen kunnen beargumenteren dat een taboe een belangrijke functie heeft binnen de maatschappij. De functie van het onzichtbaar maken van sommige onderdelen van de maatschappij. Gevoelens van schaamte of angst mogen op die manier een plek hebben, in plaats van dat alles opengebroken hoeft te worden.

Thema’s die we zullen bespreken zijn onder anderen:

  • De brute of juist subtiele onderdrukking van vrouwen, homoseksuelen, allochtonen, en praktisch gezien alle dwarsdenkers van de maatschappij;
  • De ingrijpende consequenties van klimaatverandering en de opwarming van de aarde.
  • De verantwoordelijkheid die Nederland draagt voor de Nederlandse historie, verborgen oorlogen en vergeten kolonisatie.
  • Het verbergen van de identiteit omwille van een tegendraadse lifestyle, ten opzichte van culturele normen en waarden.
  • De schoonheid van een taboe, omdat het dingen verhult die niet per se in het daglicht tentoon hoeven worden gesteld.

Sprekers worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Wat kun je verwachten van het festival? Goede LIVE muziek, een vintage sale, een foodtruck, een expositie, 5 sprekers met een inspirerende talk, en vele activiteiten. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie…

van Taboe naar Verandering
ChalkTalk 5
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
KOOP JE TICKET NU